Motorkeuring Oost-Vlaanderen SBAT

motorkeuring oost-vlaanderenVanaf 2023 moet je met je motor naar de keuring na een ongeval of bij de verkoop. Een motorkeuring Oost-Vlaanderen wordt er dus sowieso georganiseerd.

Op dit moment is het zo dat de Oost-Vlaamse autokeuringen worden uitgevoerd door de firma SBAT. Zij doen dit over het volledige grondgebied van Oost-Vlaanderen. Zij verzorgen in een aantal keuringscentra vanaf nu ook de technische controle van motoren na een ongeval of bij tweedehandsverkoop.

Ook motorkeuring in andere provincies

Het is niet omdat je in Oost-Vlaanderen woont en je motor dus in die provincie is ingeschreven dat je ook verplicht bent om je motor effectief in een keuringsstation in Oost-vlaanderen aan te bieden. Net zoals bij de auto inspectie zal je de keuze hebben om zelf te kiezen naar welk station je gaat. Dat kan dan ook in  bijvoorbeeld West-vlaanderen, Antwerpen of eender welke andere provincie zijn. Woon je eerder aan de rand van de provincie Oost-Vlaanderen? Als er minder keuringscentra zijn zou het dus wel kunnen dat het voor jou dichter is om de provinciegrens over te steken en daar je motor aan te bieden voor keuring.

Motorkeuring Oost-Vlaanderen door SBAT

De autokeuringen worden in deze provincie gedaan door SBAT (StudieBureel voor AutomobielTransport).  Momenteel beschikt SBAT over controlecentra voor auto’s in onderstaande steden en gemeenten. Een aantal hiervan zullen de mogelijkheid geven om er je motor te laten keuren.

Een keuring voor een motor gebeurt altijd op afspraak via de website van SBAT of via 078/151243.

  • Brakel – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Dendermonde – motorkeuring vanaf maart 2023
  • Eeklo – motorkeuring vanaf maart 2023
  • Stekene – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Wondelgem – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Zwijnaarde – motorkeuring vanaf maart 2023

SBAT – S.B.A.T. nv
Poortakkerstraat 129 9051 Sint-Denijs-Westrem