Motorkeuring Limburg

Motorkeuring LimburgIn Limburg naar de motorkeuring? Vanaf 2023 Is dit verplicht na ongeval en bij verkoop van een motor. Dat betekent dat je dus je motor moet  aanbieden in een keuringsstation voor een controle.  Je vindt hieronder in welke centra je dit binnen de provincie Limburg kan doen. Er zijn in de provincie momenteel vier centra voor autokeuring.  Deze vier keuringen worden uitgebaat door autoveiligheid NV.

In deze drie stations kan je vanaf 2023 terecht voor de de motorfietskeuring

  • Alken – motorkeuring vanaf januari 2023
  • As – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Hechtel-Eksel – motorkeuring vanaf maart 2023

Ook keuring in andere provincies mogelijk

Met je auto mag je kiezen waar je naar de autokeuring gaat. Het is niet omdat je auto ingeschreven is op een Limburgs adres dat je ook in Limburg naar de keuring moet. Dat zal voor de motorkeuring ook wel zo zijn. Je bent niet verplicht om de binnen je eigen provincie naar de keuring te gaan. Zo zou het goed mogelijk kunnen zijn dat het voor jou als Limburger handiger is om bijvoorbeeld in Vlaams-Brabant op de provincie Antwerpen een keuringsstation op te zoeken.

Organisatie van de Motorkeuring Limburg

De keuring van personenwagen wordt in deze provincie gedaan door Autoveiligheid. Deze keuringsinstantie zal daarom wellicht ook in staan voor de nieuwe motorkeuring Limburg. Dit zijn de gegevens:

AV – AUTOVEILIGHEID nv
Lammerdries 7 2440 Geel