Motorkeuring Limburg

Motorkeuring LimburgIn Limburg naar de motorkeuring? Vanaf 2022 Is dit verplicht na ongeval en bij verkoop van een motor. Dat betekent dat je dus je motor moet kunnen aanbieden in een keuringsstation voor een controle.  In welke centra je dit binnen de provincie Limburg zal kunnen is op dit moment nog niet duidelijk. Er zijn in Limburg momenteel vier centra voor autokeuring.  Deze vier keuringen worden uitgebaat door autoveiligheid NV.

Het zal waarschijnlijk ook deze instantie zijn die zal zorgen voor de motorkeuring Limburg. Het is mogelijk dat de motorkeuring wordt aangeboden in elk van deze antennes van de automobielinspectie. Het zou ook kunnen dat het beperkt wordt tot slechts enkele grotere stations. Van zodat we hierover meer informatie hebben vermelden we dit op deze website.

Dit zijn de huidige centra waar nu personenwagens worden gekeurd:

  • Alken
  • As
  • Hechtel-Eksel
  • Heers

Ook keuring in andere provincies mogelijk

Met je auto mag je kiezen waar je naar de autokeuring gaat. Het is niet omdat je auto ingeschreven is op een Limburgs adres dat je ook in Limburg naar de keuring moet. Dat zal voor de motorkeuring ook wel zo zijn. Je bent niet verplicht om de binnen je eigen provincie naar de keuring te gaan. Zo zou het goed mogelijk kunnen zijn dat het voor jou als Limburger handiger is om bijvoorbeeld in Vlaams-Brabant op de provincie Antwerpen een keuringsstation op te zoeken.

Organisatie van de Motorkeuring Limburg

De keuring van personenwagen wordt in deze provincie gedaan door Autoveiligheid. Deze keuringsinstantie zal daarom wellicht ook in staan voor de nieuwe motorkeuring Limburg. Dit zijn de gegevens:

AV – AUTOVEILIGHEID nv
Lammerdries 7 2440 Geel
Telefoon: 014/57.86.00 Fax: 014/57.86.01
E-mail: info@av-btc.be
Website:www.av-btc.be