Motorkeuring Vlaams-Brabant

Motorkeuring Vlaams-BrabantDe motorkeuring Vlaams-Brabant komt er aan. Net zoals in de andere Vlaamse provincies moet je vanaf 2023 ook in deze provincie met je motor naar de keuring. Het betreft dan geen periodieke keuring maar een keuring na een ongeval of bij verkoop. Dat betekent dat een aantal centra voor de motorkeuring zijn in de Vlaams-Brabantse Regio. Dit gaat door in stations waar op dit moment ook de autokeuring gebeurd. Die voorzien een extra lijn voor de keuring van motoren en op die manier de motorkeuring in Vlaams-Brabant garanderen.

Adressen motorkeuring Vlaams-Brabant

Op welke plaatsen zal je je motor kunnen laten keuren? In Vlaams-Brabant wordt de autokeuring op dit moment aangeboden door verschillende firma’s. Er zijn drie organisatoren van autokeuringen erkend in de provincie Vlaams-Brabant.  In de andere provincie ligt het iets eenvoudiger omdat bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen of in West-Vlaanderen alle keuringen op dat grondgebied worden uitgevoerd door dezelfde firma.

Hieronder vind je de verschillende centra van de keuring waar vanaf 2023 ook de motorfietskeuring wordt voorzien.

  • Zellik – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Zemst – motorkeuring vanaf maart 2023
  • Rotselaar – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Tienen- motorkeuring vanaf maart 2023
  • Diest-Webbekom- motorkeuring vanaf januari 2023

Wat met de motorkeuring in Brussel

De kans bestaat ook dat de keuring in Vlaanderen, Brussel en Wallonië niet op dezelfde manier zal verlopen. Dit zou betekenen dat je als inwoner van Vlaams-Brabant gemakkelijker je motor door de keuring krijgt wanneer je een keuringsstation opzoekt dat gelegen is in een ander gewest. Zeker voor inwoners van Vlaams-Brabant is het gemakkelijk om een ander station op te zoeken. Het vermoeden bestaat dat dit eventueel zou kunnen leiden tot zogenaamd keuringstoerisme waarbij motorrijders op zoek gaan naar het station dat de minst strenge voorwaarden heeft. In alle Vlaamse stations zullen de voorwaarden gelijk zijn. De kans bestaat echter dat dit voor Brussel of Wallonië anders is. Vlaanderen probeert alvast om de voorwaarden in de drie deelgebieden gelijk te laten lopen.