Motorkeuring Vlaams-Brabant

Motorkeuring Vlaams-BrabantDe motorkeuring Vlaams-Brabant komt er aan. Net zoals in de andere Vlaamse provincies moet je vanaf 2022 ook in deze provincie met je motor naar de keuring. Het betreft dan geen periodieke keuring maar een keuring na een ongeval of bij verkoop. Dat betekent dat een aantal centra voor de motorkeuring zullen worden opgericht in de Vlaams-Brabantse Regio. Waarschijnlijk zal dit doorgaan in de stations waar op dit moment de autokeuring gebeurd. Die zullen dan een extra lijn voorzien voor de keuring van motoren en op die manier de motorkeuring Vlaams-Brabant garanderen.

Adressen motorkeuring Vlaams-Brabant

Op welke plaatsen zal je je motor kunnen laten keuren? In Vlaams-Brabant wordt de autokeuring op dit moment aangeboden door verschillende firma’s. Er zijn drie organisatoren van autokeuringen erkend in de provincie Vlaams-Brabant.  In de andere provincie ligt het iets eenvoudiger omdat bijvoorbeeld in Oost-Vlaanderen of in West-Vlaanderen alle keuringen op dat grondgebied worden uitgevoerd door dezelfde firma. Het lijkt voor hem dan ook gemakkelijker om te beslissen in welke stations ze wel en welke ze geen motorkeuring laten uitvoeren. Voor Vlaams Brabant is het minder duidelijk hoe dit zal worden aangepakt. Van zodra er meer info beschikbaar is kan je dit zeker terugvinden op onze website.

Dit zijn op dit moment de centra van de technische controle voor personenwagens. Een deel van deze adressen zal in 2022 ook de motorkeuring organiseren. Welke dit precies zullen zijn is nu – begin november 2021 – nog niet duidelijk.

AIBV:

  • Asse-Mollem
  • Halle
  • Londerzeel
  • Zellik
  • Zemst

CTA – Groupe Autosécurité:

  • Rotselaar
  • Tienen

AV – AUTOVEILIGHEID nv:

  • Diest-Webbekom

Wat met de motorkeuring in Brussel

De kans bestaat ook dat de keuring in Vlaanderen, Brussel en Wallonië niet op dezelfde manier zal verlopen. Dit zou betekenen dat je als inwoner van Vlaams-Brabant gemakkelijker je motor door de keuring krijgt wanneer je een keuringsstation opzoekt dat gelegen is in een ander gewest. Zeker voor inwoners van Vlaams-Brabant is het gemakkelijk om een ander station op te zoeken. Het vermoeden bestaat dat dit eventueel zou kunnen leiden tot zogenaamd keuringstoerisme waarbij motorrijders op zoek gaan naar het station dat de minst strenge voorwaarden heeft. In alle Vlaamse stations zullen de voorwaarden gelijk zijn. De kans bestaat echter dat dit voor Brussel of Wallonië anders is. Vlaanderen probeert alvast om de voorwaarden in de drie deelgebieden gelijk te laten lopen.