Motorkeuring West-Vlaanderen

Motorkeuring West-VlaanderenMotorrijders in West-Vlaanderen moeten vanaf 2022 hun motor laten keuren bij verkoop of na een ongeval. Dat betekent dat het dus ook in West-Vlaanderen een aantal keuringscentra voor motoren zullen worden voorzien. Op dit moment weten we nog niet waar. Het is zo dat de autokeuring op dit moment wordt uitgevoerd door de diensten van de KM. Het lijkt vanzelfsprekend dat ook de motorkeuring West-Vlaanderen gemanaged zal worden door deze firma.

De KM beschikt over keuringscentra voor auto’s verdeeld over het volledige West-Vlaamse grondgebied. Het is niet zeker dat de motorkeuring zal worden aangeboden in alle stations. Het kan bijvoorbeeld beperkt worden tot een aantal grote stations zoals bijvoorbeeld Oostende, Brugge Kortrijk of Roeselare. Van zodra we hier meer info over hebben posten we dit op deze pagina.

Keuring van je motor over heel België

In ons land ben je vrij om met je auto naar de keuring te gaan waar je wilt. Het enige wat telt is dat het in België moet zijn. Je kan je auto overal laten keuren en voor motoren zal dit wellicht ook zijn. Het is niet omdat je in West-Vlaanderen woont dat je daarom verplicht bent om je motor in de kustprovincie aan te bieden op de motorkeuring. Je kan zowel in Oost-Vlaanderen terecht als in eender welke andere provincie.

Praktische organisatie motorkeuring West-Vlaanderen

De aanbieder van de automobielinspectie in West-Vlaanderen is het ‘Keuringsbureau Motorvoertuigen’, afgekort KM. Voor de technische controle van voertuigen beschikken ze over de antennes in de volgende steden en gemeenten. Een aantal daarvan zal ook de keuring voor motoren bij verkoop en na een ongeval voorzien.

  • Brugge – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Diksmuide – motorkeuring vanaf januari 2023
  • Ieper – motorkeuring vanaf maart 2023
  • Roeselare – motorkeuring vanaf maart 2023
  • Zwevegem – motorkeuring vanaf januari 2023

KM – Keuringsbureau Motorvoertuigen
Zandvoordestraat 442 A 8400 Oostende