Motorkeuring in Diksmuide

Inhoud

Adres

Steenbakkerijstraat 2
8600 Diksmuide

Welke motorkeuring in Diksmuide?

  • Gelijkvormigheidskeuring voor een motor ingevoerd van buiten de EU:  Een motorfiets die wordt ingevoerd van buiten de EU kan je op de keuring in Diksmuide aanbieden voor een motorkeuring. Hierbij wordt gecheckt of het motorrijwiel conform is met de Europese regels. De technische controle van Diksmuide zal dan het vereiste attest opmaken zodat de motorfiets kan worden ingeschreven bij de DIV.
  • Gelijkvormigheidskeuring voor een motor van binnen de EU: als de motor niet over een gelijkvormigheidsattest beschikt kan deze motorfiets in Diksmuide op de keuring worden aangeboden voor de vereiste keuring. Met het attest dat de schouwing in Diksmuide uitreikt kan de motorfiets daarna in België worden ingeschreven.
  • Verplichte motorkeuring bij verkoop en na een ongeval: keuring van een motorfiets na ongeval en bij verkoop wordt verplicht vanaf 2023. Hiervoor kan je ook bij de keuring in Diksmuide terecht.
  • Ter info: de technische inspectie in Diksmuide doet uiteraard veel meer dan een gelijkvormigheidskeuring voor motorfietsen. Je kan er onder meer terecht voor verschillende vormen van autokeuring, keuring van een camper, bestelwagen, vrachtwagen, landbouwvoertuig of bus.

Motorfiets keuring: verplicht naar Diksmuide?

keuring Diksmuide motorkeuringAls inwoner van Diksmuide en omgeving is deze schouwing het dichtst bij jou in de buurt. Toch ben je vrij om voor de motorkeuring te kiezen naar welk keuringsstation je gaat. In België zijn er 77 keuringscentra die bevoegd zijn voor de controle van voertuigen. Als je in de regio Diksmuide woont kan je voor een gelijkvormigheidskeuring ook ook naar een ander schouwingsstation gaan.

Je kan voor de technische controle van je motor na ongeval of bij verkoop (verplicht vanaf 2023) evenwel niet in elke autokeuring terecht. Het bedrijf dat de keuring in West-Vlaanderen organiseert zal één of meerder stations selecteren die daarvoor bevoegd zijn. Op deze plaatsen wordt er een extra controlelijn voor motoren geïnstalleerd. Het personeel krijgt ook een aanvullende opleiding zodat de procedure correct wordt uitgevoerd.

Online een afspraak maken met de schouwing in Diksmuide

De keuring van een motorfiets, na ongeval of bij tweedehandsverkoop, gebeurt altijd op afspraak.

Ligging Keuring Diksmuide